Articole Populare

Consumul unei căni de rozmarin întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte memoria, elimină stresul şi vă oferă energie

Această plantă este folosită încă din antichitate în diverse scopuri. Astăzi, ştiința modernă confirmă multe din utilizările străvechi ale acestei plante medicinale. Cercetătorii au demonstrat că rozmarinul conține substanţe care întăreşte sistemul imunitar, stimulează circulația sângelui și digestia. Acesta conține, de asemenea, compuși antiinflamatori și antitumorali, și cantități semnificative de carotenoide, vitamina A, potasiu și calciu.

46663819

Rozmarinul crește fluxul sanguin la nivelul capului și a creierului, îmbunătățind concentrarea. Potrivit studiilor, mirosirea rozmarinului îmbunătățește memoria cu peste 50%.

Ceaiul de rozmarin întăreşte organismul

Primii care au descoperit efectele revigorante ale ceaiului de rozmarin au fost călugării greci. Ceaiul era consumat mai ales în perioada posturilor, pentru întărirea organismului și întărirea sistemului imunitar. Călugării urmau 3 cure de câte 7 zile în Postul Naşterii Domnului, cu o pauză de 10 zile între ele, care ajutau la eliminarea limfei bolnave din corp.

Rozmarinul  se poate recolta toată vara şi toamna. Planta se usucă și se păstrează în pungi de hârtie, în locuri răcoroase și uscate.

Preparaţi un ceai de rozmarin, punând 1 linguriță de plantă mărunțită (proaspătă sau uscată) la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Acoperiţi cana cu un prosop și lăsaţi să se infuzeze timp de 5 minute, apoi strecuraţi.

Beţi ceaiul călduţ. Este recomandat consumul acestuia în perioadele de stres, solicitare fizică şi psihică intensă.  Puteţi bea ceaiul atât dimineaţa, cât şi seara.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!