Articole Populare

Consumul unei căni de cacao dimineaţa protejează inima şi creierul, previne diabetul şi scade tensiunea

Pudra de cacao nu este doar un ingredient pentru copturi, ci şi un aliment complex, care conţine multe substanţe naturale benefice pentru organism. Este bogată în magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, cupru, potasiu şi vitamine din complexul B.

drinking_chocolate_portland

Mod de preparare

Turnaţi 250 ml de apă fierbinte peste 2 linguriţe de pudră de cacao, astfel înlocuind cafeaua de dimineaţă. Pudra în contact cu apa fierbinte eliberează peste 700 de compuşi antioxidanţi.

Previne apariţia bolilor

Flavonoidele conţinute în pudră diminuează riscul îmbolnăvirii cu diverse afecţiuni grave, precum diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Stimulează eliminarea endorfinei şi serotoninei – substanţe numite „hormonii fericii”

Protejează inima

Antioxidanţii din cacao ajută organismul să elimine radicalii liberi, care sporesc apariţia celuleor deteriorate şi a bolilor cardiovasculare.

Previne diabetul de tip II

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, flavonoidele din pudra de cacao reduc riscul de apariţie a diabetului de tip II. Potrivit unui studiu realizat în Spania, o ceaşcă de cacao consumată zilnic, timp de o lună, scade riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi contribuie la creşterea nivelului de colesterol bun.

Curăţă vasele

Pudra de cacao protejează pereţii vaselor de sânge care pot fi deterioraţi de prezenţa radicalilor liberi şi previn formarea cheagurilor de sânge.

Reduce tensiunea arterială

Consumată zilnic, pudra de cacao reduce tensiunea arterială, protejând organismul de apariţia bolilor de inimă.

Protejează  creierul

Antioxidanţii hidrosolubili din cacao îmbunătăţesc circulaţia sanguină în creier, prevenind apariţia congestiilor cerebrale sau bolilor mintale.

Reduce inflamaţia

Antinflamatorii  naturali din purdă participă la ameliorarea inflamaţiilor.

Împrospătează pielea deteriorată

Persoanele care au probleme cu pielea pot prepara un unguent pe bază de cacao şi miere. Crema obţinută trebuie aplicată pe faţă şi lăsată timp de 15 minute, apoi se spală faţa cu lapte degresat. Procedura se repetă de 3 ori pe săptămână.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: ruralspin.com

Printare
error: Content is protected !!