Articole Populare

Cimbrul – planta preţioasă ce vindecă afecţiunile sezonului rece. Nu trebuie să-ți lipsească în această iarnă!

Cimbrul nu este doar un ingredient exotic, utilizat în mâncare, ci şi un medicament foarte util în sezonul rece. Proprietăţile sale antivirale , antibacteriene, antifungice pot combate eficient nasul înfundat, tusea, răguşeala, dar şi sinuzita, bronşita şi gripa.

chabrec2

Remediu pentru nasul infundat

Pentru a desfunda nasul puteţi folosi uleiul esenţial de cimbru în inhalaţii (cu prosop pe cap, deasupra unui vas cu apa fierbinte), în băi, punând câteva picături în cadă sau în candela de aromaterapie.

În caz de faringită

Atunci când aveţi inflamaţie la nivelul faringelui sau amigdalelor, o puteţi trata, de asemenea, cu ulei esenţial de cimbru. Administraţi 3-5 picături, de trei ori pe zi, cu miere.

Efect expectorant, eficient pentru tuse și răgușeală

Ceaiul de cimbru ajută şi la tratarea gâtului, tusei şi răguşelei. O infuzie din cimbru este eficientă şi pentru revigorarea corzilor vocale.

Sinuzită, bronşită

Inhalaţiile cu ulei esenţial de cimbru sunt folositoare şi în cazul sinuzitei şi bronşitei. Graţie proprităţilor sale antibacteriene, bronhodilatatoare şi antiinflamatoare ceaiul din cimbru ajută la descongestionarea căilor nazale şi eliminarea mucusului. Aplicaţi pe sinusuri comprese cu tinctură de cimbru, timp de 15-20 de minute.

Ceai de cimbru în caz de gripă şi răceală

În caz de gripă şi răceală ceaiul de cimbru este soluţia. Puteţi bea câte o cană din 2 în 2 ore. Acesta tratează virozele respiratorii şi scurtează perioada de convalescenţă. De asemenea puteţi folosi şi uleiul esenţial în inhalaţii sau îl puteţi consuma amestecându-l cu miere.

Contraindicaţiile cimbrului

Ceaiul şi uleiul de cimbru sunt contraindicate femeilor însărcinate şi copiilor sub vârsta de 7 ani.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: offthegridnews.com, debaggioherbs.com

Printare
error: Content is protected !!