Articole Populare

Cele mai benefice plante pentru diabetici, care menţin nivelul glicemiei

Diabeticii întâlnesc mereu obstacole atunci când este vorba de mâncare. De aceea trebuie să urmeze o dietă corespunzătoare care ține sub control diabetul.

ultimate-onion-cheat-sheet-which-onion-goes-best-with-what-w1456

Iata câteva alimente care scad glicemia:

Afinele

Sunt benefice pentru diabetici, deorece conțin un nivel scăzut de zahăr. Se consumă în starea proaspătă, în special vara, când se coc.

Administrare

Tinctură: Turnați 200 de ml de alcool care are mai mult de 40 de grade, peste o mână de frunze uscate de afin și lăsați preparatul înr-un loc însorit 10 zile. În acest timp agitați din când în când amestecul. La final, strecuați și puneți în sticle închise la culoare și luați zilnic câte 50 de picături diluate în apă.

Infuzie: Turnați o cană de apă clocotită peste o lingură cu frunze uscate de afin. Peste 10 minute strecurați și savurați. Pentru diabetici 2 căni pe zi sunt suficiente.

Aloe vera

Este cunoscută ca planta ce tratează diverse afecțiuni ale pielii, însă totodată contribuie la scăderea glicemiei şi stimularea funcţiei hepatice.

Administrare

Gel, sirop: Puteţi găsi preparatele din aloe vera în magazinele cu profil naturist. Modul de administrare îl găsiți pe prospectul tratamentului.

Ceapa

Conține vitamine și săruri minerale, esenţiale pentru buna funcționare a organismului.

Administrare

Folosiți ceapa în salate de crudități.

Decoct: Puneți la fiert o mână de foi uscate sau o ceapă tăiată, însă necurățată, într-un litru de apă. Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 15 minute. Strecurați și lăsați să se răcească. Consumați câte un pahar în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.

Cicoarea

Benefică pentru digestie, tratarea afecţiunilor hepatice, dar și pentru normalizarea glicemiei, în cazul diabeticilor.

Infuzie: Puneți la infuzat 2 linguri de rădăcină uscată, mărunțită și spălată bine într-un litru de apă fiartă, pentru 10-15 minute. Lăsați să se răcească și beți câte o ceașcă înainte de fiecare masă.

Decoct de rădăcină: Puneţi la fiert un litru de apă și adăugați o mână de rădăcină de cicoare uscată și mărunțită. Lăsați să se infuzeze timp de 15 minute. Consumaţi toată băutura înainte de masă.

 Schinduful

Schinduful e bun nu numai pentru diabetici, dar și pentru femeile care suferă de simptomele perioadei de menopauză. Seminţele schindufului încetinesc absorbția carbohidraților și inhibă transportul glucozei.

Administrare

Infuzie: Măcinați o lingură de semințe, iar pulberea obținută puneți-o la infuzat într-o cană cu apă fierbinte pentru 10 minute. Strecurați și consumați cu 30 de minute înainte de masă. Pentru cele mai bune rezultate, beți câte 2-3 căni pe zi.

Tinctură: Puneți la macerat 2 linguri de seminţe în 400 de ml de alcool de 40 de grade și lăsați să stea, timp de 2 săptămâni, într-un loc însorit. Din când în când agitați preparatul. Apoi strecurați și puneți în recipiente mai mici. Luați câte 10 picături, de 3 ori pe zi.

Usturoiul

Alicina, care dă aroma specifică usturoiului, este excelentă la reglarea nivelului de zahăr în sânge. De asemenea, usturoiul limitează efectele pe care le are diabetul asupra rinichilor, vaselor de sânge, pielii sau sănătății ochilor.

Tinctură: Puneți la macerat în 200 de ml de alcool de 40 de grade câțiva căței de usturoi. Peste 2 săptămâni, filtrați preparatul și puneți-l în sticluțe. Luați câte 20 de picături de 2 ori în zi.

Vin de usturoi: Pisați 3-4 căței de usturoi și puneți-i în jumătate de litru de vin alb. Lăsați să se macereze o săptămână, apoi luați câte o lingură pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: thehealthsite.com, onegreenplanet.org

Printare
error: Content is protected !!