Articole Populare

”Cei care țin post fac cancer foarte rar, deci este bine să postim un timp”, afirmă doctorul Pavel Chirilă.

Puțini dintre noi refuză la obiceiurile nesănătoase, chiar dacă auzim la tot pasul vorbindu-se despre modul sănătos de viață.

Doctorul Pavel Chirilă este întemeietorul fundației ”Sfânta Irina” și a clinicii ”Nera” care în grija sa bolnavii de cancer. Iată ce a afirmat doctorul în cadrul unui interviu recent:

” – Fundația noastră a formualat 10 porunci pentru a evita cancerul. Prima lege este evitarea stresului. Trebuie să fugim de stres și să nu ne enervăm cu toate fleacurile. A doua lege este evitarea proteinelor de origine animalieră. Acestea sunt un factor puternic oncogen. Nu ar trebuie să mâncăm carne mai des decât de 2 ori pe săptămână. Putem ușor substitui carnea cu pește, linte sau ciuperci. La mezeluri ar trebui să refuzăm în totalitate.

dr-pavel-chirila-2-1

Zahărul alb la fel trebuie evitat. Acesta stimulează factorul de creștere celulară cancerigenă. De asemenea, femeile trebuie să evite pastilele contraceptive. Acestea sunt o cale sigură spre cancer de ovar și uter. Trebuie să stăm mai departe de aparatele care generează câmp electromagnetic. Mă refer la televizor, microundă, telefoane sau calculator. În prezent avem o poluare electromagnetică cum nu a mai fost niciodată în istorie!

Apoi trebuie să refuzăm la fumat. Cineva poate spune că bunicul i-a fumat toată viața și a fost sănătos. Păi, dragilor, buneii noștri într-adevăr fumau țigări necancerigene, pentru că ele erau din tutun adevărat, pe când pentru țigările din prezent se folosesc înlocuitori sintetici ai tutunului, care generează în termen mediu cancer. Deci nu o fă pe șmecherul și lasă fumatul, pentru că 85% din bolnavii de cancer pulmonar sunt anume fumătorii.

Trebuie să facem și sport. Să ne plimbăm des, să înotăm, să facem gimnastică și să alergăm. Cancerul este ca mucegaiul, el nu se poate prinde de lucrurile care se mișcă în permanență.

Revin iarăși la femei. Ele nu trebuie să folosească produsele cosmetice de calitate îndoielnică. Mai bine puțin, dar bun, decât mult și cancerigen.

Ce ține de sarea iodată, ea trebuie consumată doar ce cei cu hipotiroidă. Ceilalți trebuie să o evite. La fel trebuie să evităm și E-urile. Cam asta e. Vă mulțumesc. ”

Dacă ți-a plăcut articolul, arată-l și prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: ortodox.md

Printare
error: Content is protected !!