Articole Populare

Când mănânci ouă cu corpul tău se întâmplă 11 lucruri! Află AICI care sunt acestea!

De obicei ouăle sunt foarte criticate din cauza că conțin multe calorii. Însă Molly Morgan, un dietetician reputat din New York, afirmă că ouăle aduc numeroase beneficii organismului nostru.

În cele ce urmează vă prezentăm cele 11 beneficii ale ouălor:

1405237335bf4b1cce

1. Se reduce riscul apariției bolilor de inimă – consumate rar, ouăle nu doar că nu afectează inima, ci din contra, o fac mai puternică

2. Sistemul imunitar devine mai rezistent la boli – acest lucru se datorează unui nutrient special conținut în ouă care fortifică sistemul imun.

3. Devii mai energic – acesta este marele plus al ouălor. În ele se conține foarte multă energie per gram!

4. Piele și părul capătă un aspect mai sănătos – acest lucru se datorează prezenței în ou a vitaminei B5, care au un efect pozitiv asupra părului și pielii.

5. Devii sătul mai repede – datorită faptului că sunt un produs greu de digerat, sentimentul de sațietate apare mai repede, chiar dacă încă nu a fost consumată cantitatea necesară de calorii. Adică, ouăle te fac să mănânci mai puțin.

6. Pierzi din greutate – pierderea din greutate este efectul punctului 5. Dacă te saturi înainte de a mânca suficient, e normal că în rezultat vei începe să pierzi din greutate.

7. Ai o memorie mai bună – ouăle conțin un nutrient activ numit calledcholine. Acest nutrient stimulează activitatea creierului și preîntâmpină apariția bolii Alzheimer.

8. Fortifică mușchii – ouăle conțin 20 de aminoacizi, care au funcția de a mări capacitatea de rezistență la efort a mușchilor.

9. Reduc stresul – acest fapt se datorează cantității mare de energie care se conține în ouă. Când ești energic stresul dispare.

10. Se îmbunătățește vederea – ouăle conțin luteină și zeaxatină, două substanțe care fac cristalinul ochiului mai flexibil.

11. Oasele și dinții devin mai tari – ouăle sunt bogate în siliciu, un element chimic care este benefic pentru oase și dinți.

Deci, după ce ai aflat cât de multe beneficii ouăle aduc sănătății, nu ezita să le folosești rațional în alimentație!

Îți dorim mult succes!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!