Articole Populare

Beneficiile nebănuite ale leuşteanului. Iată ce afecţiuni previne şi tratează această plantă aromată

În afară de parfumul unic, leuşteanul are şi proprietăţi vindecătoare. Potrivit medicilor din întreaga lume, această plantă are efecte benefice asupra sistemului respirator, celui renal, urinar, precum şi sistemului endocrin. Poate preveni multe boli dacă este consumat regulat, printre care indigestia, anorexia, gripa, răceala, durerile în gât şi amigdalita.

lovage-plant-s

În scopuri terapeutice, leuşteanul poate fi utilizat ca suc, infuzie sau vin. Acesta este recomandat persoanelor care au probleme cu digestia. Balonarea, de exemplu, poate fi tratată cu infuzie de leuştean sau frunze verzi utilizate în salate sau în ciorbe.

Elimină grăsimea şi detoxifică organismul

S-a dovedit că infuzia de leuştean ajută la eliminarea grăsimii şi toxinelor. În plus, leuşteanul combate depresia.

Preparaţi un ceai de leuştean dintr-o cană de apă clocotită care se toarnă peste o lingură de plantă uscată. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Această băutură tratează tusea convulsivă, edemele şi indigestia.

Vinul de leuştean este folosit cu succes împotriva retenţiei de apă, indigestiei şi anorexiei. Se adaugă 100 de grame de leuştean proaspăt tocat în 750 de ml de vin alb, natural. Se pune la macerat pentru două săptămâni. Este indicat ca recipientul să stea la temperatura camerei.

După expirarea acestei perioade, se strecoară lichidul şi se pune la păstrat în frigider, în sticle mici, închise la culoare. În caz de necesitate, se consumă câte un păhăruţ pe zi, înainte de masa principală.

În caz de ulceraţii, furuncule, se aplică leuştean proaspăt cules şi zdrobit. Uleiul de leuştean este benefic pentru scăderea tensiunii arteriale şi stimularea diurezei.

Cea mai indicată perioadă pentru congelarea leuşteanului

În cazul în care vreţi să congelaţi leuştean pentru anul următor, cea mai potrivită perioadă este luna mai, întrucât atunci leuşteanul conţine foarte multe substanţe nutritive şi benefice pentru sănătate.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!