Articole Populare

Alungă insomnia și purifică aerul din casă cu oricare din aceste 5 plante!

În prezent se vorbește mult despre conținutul alimentației noastre cotidiene, dar se discută puțin despre componența aerului pe care îl respirăm. Calitatea aerului la fel influențează sănătatea noastră. De asemenea, aerul poate influența calitatea dispoziției și somnului nostru.

Pentru a avea un somn odihnitor și o dispoziție bună, aerul din dormitor trebuie să fie curat și oxigenat. În cele ce urmează îți prezentăm o listă din 5 plante care avându-le în dormitor te vor feri de stres, anxietate și viroze respiratorii și de asemenea vor face ca să ai un somn ușor iar la trezire să fii bine-dispus.

cinci-plante-care-alunga-insomnia-si-purifica-aerul-din-locuinta

Lavanda – această plantă miroase frumos datorită uleiurilor pe care le conține. Uleiurile de lavandă sunt folosite chiar și în parfumerie. Dacă ai în dormitor o lavandă, vei beneficia de un somn sănătos și o dispoziție bună în decursul zilei.

Iasomia – iasomia este un purificator natural al aerului, care funcționează atât ziua cât și noaptea. Ea are un aspect frumos și se îngrijește simplu. Unele studii arată că iasomia previne iritațiile oculare și problemele respiratorii.

Planta de șarpe – această plantă are efecte sedative. Ea reduce stresul și anxietatea și asigură un somn profund și calm.

Iedera englezească – această plantă este asemenea unui filtru de aer. Ea reduce conținutul de spori de mucegai din aerul camerei cu până la 94%, de aceea este bine de a o ține în dormitor. Totodată, datorită ei se atenuează simptomele alergice.

Aloe Vera – sau cum o numeau egiptenii antici, ”planta nemuririi”. Această plantă în decursul nopții degajă oxigen în aer, din care cauză somnul devine mai ușor și mai odihnitor. Aloe Vera este foarte ușoară la îngrijire, ceea ce este un plus foarte mare în lumea rapidă în care trăim.

Îți dorim să ai un somn ușor și odihnitor!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: healthylifetricks.com

Printare
error: Content is protected !!