Articole Populare

Aceste 3 plante fac minuni pentru ficat!

Ficatul este unul din cele mai mari și mai importante organe din corpul uman, căruia îi revine îndeplinirea unor funcții extrem de importante pentru organism. Astfel, ficatul sintetizează câteva tipuri de proteine, asigură corpul cu rezerve de nutrienți și ceea ce este cel mai important – filtrează toxinele și reziduurile din sânge.

Pentru că funcționează în calitate de filtru pentru toxine, ficatul ca și oricare alt filtru are nevoie să fie regulat curățat, pentru o funcționare normală ulterior. Dacă aceasta nu se face, ficatul va permite toxinelor să pătrundă în toate organele, astfel încât vom începe să suferim de diferite boli.

66306616

Iată care sunt cele trei plante cu ajutorul cărora ne putem curăți ficatul:

Cicoarea – utilizată pentru vindecarea ficatului încă în Egiptul Antic. Este bogată în tanină și vitamine. Puteți face ceai atât din flori de cicoare, cât și din rădăcina acestei plante. Doza recomandată – 1 cană de ceai pe zi, timp de 1 lună.

Anghinarea – stimulează funcția de regenerare a ficatului și producerea bilei. Ceaiul de anghinare (2 lingurițe de ceai la 250 ml de apă) trebuie lăsat să se infuzeze timp de 10 minute și se bea peste două ore după prânz. Cura optimă – 3 luni cu câte o pauză de 10 zile la fiecare 3 săptămâni. Acest ceai trebuie evitat de persoanele care suferă de afecțiuni renale.

Păpădia – ceai mai bună plantă pentru ficat din toate cele menționate. Este bogată în vitamina B și C și are proprietatea de a scădea colesterolul și a normaliza circulația sangvină. O ceașcă de ceai de frunze sau rădăcini de păpădie băut timp de 2 luni curăță ficatul de toxine pe 6 luni înainte.

Beți aceste ceaiuri pentru a avea un ficat sănătos. Puteți bea în fiecare zi ceaiul dintr-o anumită plantă, ori alternativ, în fiecare zi un ceai dintr-o altă plantă.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!