Articole Populare

Acesta este cel mai puternic antioxidant şi curăţă arterele de colesterolul rău (LDL)

Numele acestui puternic antibiotic şi antioxidant natural este busuioc – Regele plantelor aromatice.

%image_alt%

Busuiocul este una dintre cele mai populare plante din cele mai vechi timpuri, care conţine fito-nutrienţi importanţi pentru sănătate. Această plantă stufoasă este cultivată în special pentru frunzele şi seminţele medicinale utile.

Busuiocul creşte cel mai bine în zonele cu climă caldă, tropicală. Experţii spun că există mai mult de 60 de mii de soiuri de busuioc, acestea fiind grupate în trei tipuri principale: dulce, purpuriu şi bush.

Notă: Aceste plante super-sănătoase sunt uşor de întreţinut, atât în casă cât şi afară.

Poţi tăia inflorescenţele ori de câte ori apar. Ca să stimulezi planta, frunzele trebuie tăiate periodic şi vor apărea noi ramuri.

Cel mai bine este să utilizezi busuiocul în stare proaspătă, care pe lângă aromă conţine o listă impresionantă de nutrienţi. Printre aceşti este şi vitamina K, esenţială pentru coagularea sângelui.

Notă:  Doar 2 linguri de busuioc oferă 29 la sută din valoarea zilnică recomandată. Este bogat în vitamina A, beta-caroten, conţine antioxidanţi puternici care protejează celulele mucoasei, numeroase structuri ale corpului, inclusiv vasele sanguine, de daunele radicalilor liberi.  Acest lucru previne oxidarea colesterolului în sânge, ajutând la prevenirea aterosclerozei, infarctului miocardic, accidentul vascular cerebral.

Alte vitamine şi minerale pe care le conţine busuiocul sunt fierul, calciul, manganul, magneziul, vitamina C şi potasiul. Busuiocul are proprietăţi antibacteriene şi conţine flavonoide protectoare de ADN.

Beneficiile uimitoare ale busuiocului:

1. Antioxidant puternic

Oferă o protecţie excelentă împotriva multor substanţe chimice cancerigene

2. Antibiotic natural

Busuiocul este un antibiotic puternic, datorită conţinutului său antimicrobian. Combinându-l cu usturoiul vei obţine cel mai puternic antibiotic natural făcut vreodată

3. Cutăţă vasele sanguine

Este foarte bun pentru curăţarea arterelor de colesterolul LDL

Alte beneficii pentru sănătate

De asemenea busuiocul este foarte benefic pentru tratarea şi prevenirea multor probleme de sănătate, cum ar fi: durerile de cap, diaree, constipaţie, tuse, paraziţi, negi, probleme renale.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: tophealthypage.com

Printare
error: Content is protected !!