Articole Populare

Această legumă te ajută să pierzi în greutate, reduce nivelul de colesterol, este benefică pentru inimă. Iată ce beneficii mai are

Ţelina are foarte multe beneficii pentru sănătate. Atât rădăcina, cât şi tulpina sunt foarte bogate în vitamine.

Ţelina combate cancerul

Unele studii au demonstrat că rădăcina de ţelină poate preveni apariţia cancerului şi opri dezvoltarea tumorilor cancerigene deja apărute. Pentru aceasta, consumaţi zilnic cel puţin 100 g de rădăcină de ţelină, fie suc, fie în salate. Urmaţi această cură minimum o lună.

Ţelina este eficientă şi în cazul leziunilor canceroase de la nivelul pielii. Preparaţi o pastă dintr-o ţelină utilizată în întregime şi aplicaţi cataplasme pe zona afectată. Lăsaţi timp de 4 ore, apoi curăţaţi bine locul. Concomitent se urmează o dietă raw-vegană şi se bea suc de ţelină.

Ţelina reduce nivelul de colesterol

Este recomandat să consumaţi zilnic câte 100 de grame de ţelină. Cura se ţine o lună, apoi se ia pauză 1-2 săptămâni. Este indicat să evitaţi excesul de prăjeli, carne grasă sau grăsimi artificiale.

Ţelina ajută la slăbit

Pentru a pierde în greutate, este recomandat să beţi câte 50 ml de suc proaspăt de ţelină înainte de fiecare masă principală. Puteţi consuma, de asemenea, salate cu rădăcină de ţelină, dar şi tulpină.

Ţelina este un antibiotic natural

Este eficientă în tratarea infecţiilor urinare. Datorită efectelor diuretice, elimină rapid bacteriile, iar datorită proprietăţilor antibiotice, curăţă zonele afectate. Pentru tratarea cistitelor, consumaţi zilnic suc de ţelină cu morcovi.

Ţelina ajută la eliminarea calculilor renali şi biliari

Rădăcina de ţelină are un conţinut bogat de săruri de potasiu şi magneziu, ce contribuie la eliminarea calculilor renali şi biliari. În acest sens, este recomandat să consumaţi zilnic 100 ml de suc proaspăt de ţelină, preparat din rădăcină, tulpină şi frunze.

Sucul de ţelină reglează dezechilibrele hormonale

Datorită fitohormonilor pe care îi conţine, ţelina este benefică în caz de dismenoree, amenoree, menopauză prematură sau infertilitate. Consumaţi 30 ml de suc de ţelină, cu jumătate de oră înainte de mese, timp de 28 de zile, renunţând în acest timp la dulciuri şi limitând consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi.

Ţelina este benefică pentru inimă

Este recomandată în caz de aritmie cardiacă şi hipertensiune. Trebuie să ştiţi că ţelina are efecte vasodilatatoare. Consumaţi zilnic câte 100 ml de suc, timp de 3 săptămâni.

Ţelina ajută la îndepărtarea tartrului

Întrucât rădăcinile de ţelină sunt fibroase şi tari, în momentul în care sunt mestecate, au efect de periere. După o perioadă, tartrul de pe dinţi dispare.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: naturalsociety.com, webmd.com

Printare
error: Content is protected !!