Articole Populare

7 modalităţi de a scăpa de bătături fără durere

Bătăturile sunt foarte deranjante, dar ele nu sunt deloc o problemă. Este suficient să acordaţi puţin timp îngrijirii pielii şi ea va fi din nou sănătoasă.

Soluţiile pe care vi le propunem astăzi sunt eficiente chiar şi pentru cele mai grave cazuri, atunci când pare că pielea a devenit aspră pentru totdeauna. Încălţămintea incomodă, obezitatea şi chiar problemele de coloană vertebrală – iată mulţimea de cauze care determină apariţia bătăturilor.

Cu cât mai curând veţi începe tratamentul, cu atât mai repede pielea îşi va recăpăta aspectul normal. Verificaţi dulăpioarele de la bucătărie – acolo veţi găsi toate ingredientele necesare!

Înainte de a elimina urmele bătăturii, prelucraţi-o puţin cu o piatră ponce, astfel tratamentul va fi mai eficient.

Cum eliminăm bătăturile

 1. Usturoi
  Usturoiul înmoaie pielea, omoară bacteriile şi ciupercile deoarece este un antiseptic natural! Pisaţi 3-4 căţei de usturoi, amestecaţi-i cu 1 lingură de ulei de măsline şi aplicaţi pasta obţinută pe bătătură, după care înfăşuraţi locul afectat cu tifon. Repetaţi procedura zilnic, înainte de culcare, timp de 7-10 zile.
  1
 2. Ceapă
  Masaţi bătătura cu ceapă proaspătă sau cu suc de ceapă, apoi bandajaţi locul. După 10 zile de proceduri bătătura va putea fi eliminată cu uşurinţă – pielea aspră devine mai fină.
  2
 3. Oţet
  Înmuiaţi o bucată de vată în oţet şi aplicaţi-o pe zona afectată. Lipiţi deasupra un plasture. După 3 ore procedura poate fi repetată. Oţetul dezinfectează pielea şi posedă efecte antifungice, astfel încât o bătătură nu foarte gravă poate fi eliminată în doar câteva zile.
 4. Lămâie+aspirină
  Fărâmițați 6 pastile de aspirină şi amestecaţi-le cu un pic de suc de lămâie. Aplicaţi amestecul pe bătătură, apoi înfăşuraţi locul afectat cu folie alimentară sau o pungă de polietilenă. Deasupra înfăşuraţi cu o compresă fierbinte (un prosop sau o bucată de pânză înmuiată în apă fierbinte). După 15 minute scoateţi compresa şi folia, spălaţi bine locul afectat şi frecaţi bătătura cu piatră ponce. Prin această metodă bătăturile mici pot fi eliminate din prima! Pentru cazuri mai complicate procedura poate fi repetată zilnic.
 5. Ulei de ricin
  Frecați bătăturile cu ulei de ricin dimineaţa şi seara, şi în două săptămâni veţi scăpa de ele.
  De fapt, uleiul de ricin este o soluţie extraordinară pentru profilaxie, căci previne eficient apariţia bătăturilor.
  3

 6. Muşeţel
  Pentru ca pielea aspră să devină mai moale, precum şi pentru relaxarea picioarelor şi eliminarea durerii se recomandă să faceţi baie de muşeţel pentru picioare. Preparaţi o infuzie din 1 litru de apă şi 4 linguri de muşeţel uscat.
  O baie caldă de 30 de minute va face cu picioarele dvs adevărate minuni, iar pielea va deveni mult mai moale. Dacă veţi urma această procedură în fiecare seară, bătăturile nu vor mai avea nici o putere asupra dvs!
  4
 7. Compresă din pireu de roşii
  Pireul de roşii contribuie la înmuierea pielii şi eliminarea treptată a bătăturilor. Aplicaţi-l pe zona înăsprită a pielii şi înfăşuraţi-o în folie alimentară. Deasupra puteţi pune şi o compresă fierbinte, dar nu este obligatoriu. După o oră spălaţi pireul şi frecaţi bătătura cu piatră ponce.
  5

O încălţăminte comodă şi îngrijirea atentă a pielii vă vor ajuta să preveniţi apariţia bătăturilor. După oricare din procedurile descrise se recomandă aplicarea unei creme emoliente, dar bineînţeles cea mai eficientă “cremă” este untul!

Ungeţi abundent picioarele cu unt şi lăsaţi-l peste noapte să se îmbibe, apoi încălțați ciorapi şi mergeţi la culcare. În doar 2 săptămâni pielea va deveni incredibil de moale şi gingaşă!

Aveţi grijă de sănătatea dvs!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!