Articole Populare

10 situații în care aspirina vă vine în ajutor

Ați crezut vreodată că aspirina poate fi folosită și pentru altceva decât ameliorarea durerilor? Acest medicament care poate fi cumpărat din orice farmacie fără rețetă și are câteva proprietăți uimitoare despre care mulți nu cunosc.

Sanatosi.com  a selectat 10 metode de utilizare a acidului acetilsalicilic care pot fi de folos fiecăruia.

1. Ajută la tratarea acneii

Datorită proprietăților antiinflamatoare, aspirina reduce coșurile și calmează pielea. Măcinați 2-3 pastile și amestecațile cu suc de lămâie. Aplicați acest amestec pe coșuri, lăsați să acționeze câteva minute, după care clătiți. Această pastă nu poate fi utilzată înainte de a vă expune la soare.

2. Ameliorează mâncărimea provocată de mușcăturile de insecte

Aspirina ajută la ameliorarea inflamațiilor și mâncărimilor cauzate de mușcăturile de țânțari. Înmuiați în apă o pastilă de aspirină până la formarea unei paste și aplicați-o pe locurile afectate. Lăsați să acționeze câteva minute.

3. Micșorează porii de pe față

Aspirina normalizează secreția glandelor sebacee, respectiv micșorează porii, iar pielea devine mai fină și mai luminoasă. Preparați această mască în 5 minute.

Ingrediente

  • 7 pastile de aspirină
  • 3 linguri de iaurt natural sau smântână
  • 1 lingură de miere

Mod de utilizare

Aplicați acest amestec pe față, lăsați să acționeze 3-5 minute după care clătiți.

4. Înlătură mătreața

Mătreața pe păr este inestetică și totodată provoacă disconfort prin mâncărimi. Pentru a scăpa de aceasta, mărunțiți 2 pastile de aspirină și amestecați-le cu cantitatea de șampon necesară spălării părului.

5. Acționează în calitate de exfoliant

Acidul acetilsalicilic înlătură foarte bine celule moarte ale pielii. Pentru a prepara acest exfoliant trebuie să amestecați câteva pastile de aspirină cu apă. Aplicați acest amestec pe piele, lăsați să acționeze câteva minute, după care masați puțin și clătiți. Dacă aveți pielea sensibilă, aveți grijă cum aplicați acest exfoliant pentru a nu provoca iritații.

6. Ajută la înlăturarea bătăturilor de la picioare

Aceste pastile au proprietatea de a face tălpile mai catifelate, deoarece acidul înlătură de minune pielea moartă. Mărunțiți 7 pastile de aspirină, amestecați-le cu o lingură de suc de lămâie până formați o pastă. Aplicați amestecul pe tălpi și țineți-le la cald timp de 10 minute. După care frecați-le cu piatra ponce pe locurile cu pielea mai groasă.

7. Restabilește părul deteriorat

Aspirina este benefică și pentru păr. Aceasta îl face gingaș și strălucitor, menține culoarea după vopsire. Diluați într-un pahar cu apă 10 pastile de aspirină. Aplicați soluția obținută pe păr după spălarea pe cap. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți.

8. Îndepărtează petele de pe haine

Aspirina poate prelungi viața hainelor pe care le considerați bune de aruncat din cauza petelor de transpirație. Amestecați o pastilă de aspirină cu apă caldă, aplicați pe pată și lăsați să acționeze peste noapte. Apoi spălați haina în mod obișnuit și savurați rezultatul.

9. Înlătură depunerile de spumă din camera de baie

Depunerile de spumă se înlătură foarte ușor cu ajutorul aspirinei. Diluați 5 pastile de aspirină și adăugați o parte de detergent de curățare. Aplicați soluția pe suprafața necesară și lăsați să acționeze jumătate de oră, după ștergeți cu buretele.

10. Prelungește viața florilor din vază

Un buchet de flori va ține mai mult timp dacă veți pune o pastilă de aspirină în apă. Acest medicament schimbă pH-ul apei și împiedică formarea bacteriilor. Acest truc este benefic în special pentru trandafiri.

Vă recomandăm să consultați medicul înainte de a aplica aceste sfaturi.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!